Omgeving

Wandelen en fietsen in een natuurrijke omgeving…

Leuk voor jong en oud!

De prachtige omgeving van camping Jong Amelte

Camping Jong Amelte bevindt zich middenin de bossen van Gorssel. Wandelen of fietsen door de bossen of langs de uiterwaarden van de rivier de IJssel, genieten van het “boerenleven” op het platteland of een bezoek brengen aan een van de Hanzesteden Deventer of Zutphen. Wij hebben hieronder enkele hoogtepunten voor u op een rij gezet!

Wandelen

Restaurant Bij Jansen & Jansen en camping Jong Amelte bevinden zich aan de TOP van de Achterhoek. Het Toeristisch OverstapPunt is 1 van de 33 plaatsen waarbij de startpunten van gemarkeerde routes markant vormgeven. Het punt is te herkennen aan de ca. 4 meter hoge gazen kegel met keien erin, dat zich bevindt naast restaurant Bij Jansen & Jansen. Vanaf dit punt is het mogelijk om een route te voet of per fiets te volgen. Bovendien beschikt het restaurant over de volgende routes:

  • Bij Jansen & Jansen route (2,8 km)
  • Rondje Elfuursweg (5 km)
  • Natuur snuiven (7km)
  • Ronde van Gorssel (11km)

Fietsen

Het restaurant beschikt over twee fietsroutes die zelf zijn samengesteld. Een route bestaande uit 23 of 43 kilometer. De routes komen langs de uiterwaarden en prachtige plekken in de omgeving rondom de camping. Bovendien is het mogelijk om via het Toeristisch OverstapPunt (TOP) een route te volgen. Camping Jong Amelte is 1 van de 33 startpunten van gemarkeerde routes die zijn vormgegeven door de Achterhoek. Voor meer informatie over de TOP zie: Top Achterhoek

  • Twentekanaal route (23 km)
  • Ooievaarsroute (43 km)
  • Gorsselse heide

Activiteiten in de omgeving van camping Jong Amelte

Een dagje naar Zutphen of Deventer? Of toch liever een activiteit in de buurt van de camping doen? Het kan allemaal!

Hanzesteden

Zutphen
De hanzestad Zutphen ligt op een kleine 10 kilometer van de camping af. Prachtig om langs de uiterwaarden naartoe te fietsen! Historische panden, hofjes waarin de tijd heeft stilgestaan, mooie winkelstraten en gezellige terrassen. In de sfeervolle stad vind je alles voor een dagje uit! Zutphen ligt pal aan de IJssel en laat de IJsselkade nou net de ideale plek zijn om te genieten van een fantastisch uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Kortom: Zutphen is dé plek voor een heerlijk dagje uit!

Deventer
Ruim 10 kilometer noordelijker dan camping Jong Amelte bevindt zich hanzestad Deventer (Overijssel). Met ruim twee keer zoveel inwoners als Zutphen beschikt Deventer dan ook over een groter stadscentrum met meer winkels. Op een zonnige dag op zoek naar een strandje in de buurt? Wees dan in Deventer aan de IJssel! Ook voor cultuursnuivers is Deventer dé plek: geniet hier namelijk volop van musea en historie.

Activiteiten

Zwembad De Boskoele
Op circa 500 meter van camping Jong Amelte ligt buitenzwembad De Boskoele. Ideaal voor een warme zomerdag!

Fluisterboot Zutphen
De fluisterboot in Zutphen vaart in vijf kwartier langs de historische monumenten en prachtige plekken van de stad. Super voor een mooie lente- of zomerdag!

Museum MORE
Middenin Gorssel staat het museum voor modern realisme. Hier ligt de nadruk op 20-eeuwse en hedendaagse kunst. Leuk voor een ochtend of middagje uit!

Pondje naar Wilp

Het pondje tussen Gorssel en Wilp vaart tussen 09:30 en 18:00 uur (24 april t/m 24 oktober). Geniet tijdens de vaart van de prachtige uiterwaarden.

Karten en klimbos

Liever iets actiefs doen? Op zo’n 10 minuten fietsen bevindt zich een kartbaan en klimbos! Leuk voor de hele familie.

Ooievaarsdorp Gorssel
Vanaf de Ravenswaarden in Gorssel, nabij het Zandgat, is zicht op de vele boomnesten van ooievaars aan de overkant van de IJssel.

Aardbeienkwekerij Gorssel (Makkink)

Vlakbij de IJssel ligt het zachtfruitbedrijf Makkink. Naast aardbeien zijn er tegenwoordig ook bessen, frambozen, kersen en pruimen te krijgen. Heerlijk voor onderweg!